Пловдивчани плашат с протест срещу строежа на 18-метрова сграда на частен

...
Пловдивчани плашат с протест срещу строежа на 18-метрова сграда на частен
Коментари Харесай

Пловдивчани плашат с протест срещу строежа на 18-метрова сграда в центъра

Пловдивчани плашат с протест срещу градежа на 18-метрова постройка на частен терен сред ул. "Марин Дринов " и ул. "Капитан Райчо ", а кметът Иван Тотев разяснява проблема пред публицисти, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg.
"Има Закон за устройство на територията, спазва се. Какво значи да се стачкува за всяка висока постройка, а и в случай че 18 метра минава за висока сграда, то би трябвало да сменим закона ", съобщи той.
По думите му има си подобаващ ред за обжалване и в случай че някой има срещу, може да апелира. "Но когато законът разрешава, малко прекаляваме ", безапелационен бе Тотев.  Недоволството идва от живущи на ул. "Капитан Райчо " 77, 75, 73, 83, 79, 81, и ул. "Марин Дринов " 20. Хората описват, че става въпрос за междублоково пространство, което е отчуждено през 70-те. Преди години е обещано на частни лица преди години, при което на едната част от това пространство се подвига бизнес център, а в този момент има интерес към застрояване и на останала част. Засегнатите наели юрист, който проучил случая и разкрил, че на мястото е планувана 18-метрова постройка. 
"Това би спряло напълно слънцето и светлината на хората, живеещи в блок 2 и 3 ул. "Капитан Райчо " 77, 75, 73, 83, 79, 81, това би лимитирало светлината и на блока на ул. "Марин Дринов " и къщите наоколо до номер 20. Като оставим това, казусът с паркирането е доста огромен. Отнемат местата за паркиране на блок 3, за сметка на тази постройка. Двата блока са с по 48 жилището. Паркингът, останал, след "рразграбването " на междублоковото пространство е едвам за 14 автомобила, а жилищата са 48. 
Има дребни деца, които са лишени от място за игра и рисково играят сред колите! Възрастните хора са лишени от градинката, която употребиха, като излизаха на въздух. На 6.2.18г са почнали изкопни работи, като от Общината никой не ни е уведомил, макар обещанието от тях за това, под форма на писмо с произлязъл номер ", описват хората.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР